Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam
Po wczorajszej przerwie w dostawie prądu chciałem zapytać czy w garażu podziemnym nie powinno być oświetlenia awaryjnego (tak jak na klatkach?) są tylko strzałki ewakuacyjne.
Druga sprawa by dostać się na osiedle, do klatek to z tego co pamiętam dostaliśmy z zestawem kluczy również kluczyki na taką ewentualność - osobiście nie sprawdzałem czy pasują.
Brama garażowa w wypadku braku prądu może zostać otworzona od środka ręcznie specjalnym łańcuchem - co uczynił wczoraj jeden z naszych mieszkańców.
-
Zastanawiam się co zrobić gdyby ktoś był w windzie? Jest możliwość ręcznego otworzenia windy?
Pozdrawiam
Łukasz Cz.
W przypadku windy powinien to robić serwis lub ktoś z odpowiednimi uprawnieniami. Zakładam, że należałoby najpierw taką windę wyłączyć, żeby nie ruszyła po włączeniu prądu i nie zrobiła krzywdy komuś, kto chciałby się z niej wydostać. Raczej lokatorom takiej możliwości nikt nie da.
Ja na klatce chyba nie mam żadnego oświetlenia awaryjnego, nie ma czujnika ruchu i muszę włączyć pstryczkiem Oj, chyba coś pokręciłam.
Powinno być na klatce tak zwane światło całodobowe. Może spaliła się poprostu tylko żarówka
Strony: 1